Vacatures

Winnaar Cameretten op 1 april op AutismeTV

Geen grap! Kijk maandag 1 april van 20.00 tot 21.00 uur naar AutismeTV. Een speciale uitzending over humor en autisme. Dit valt samen met de NVA Autismeweek, die van 30 maart tot en met 6 april plaatsvindt.

Mensen met autisme hebben weinig humor. Dat vooroordeel hebben we te danken aan de Oostenrijkse kinderarts Hans Asperger. Hij beschrijft in 1944 vier jongens met autistische psychopathie. 'Een kenmerk van deze kinderen is ook hun humorloosheid [Humorlosigkeit].'

Daar denkt Chris Verlaan (zie foto) heel anders over. Hij heeft autisme en won onlangs Cameretten. Het oudste cabaretfestival van Nederland waar veel gevestigde cabaretiers de basis legden. Chris krijgt de hele zaal plat. Dus hoezo hebben mensen met autisme geen humor?

Deze Autisme TV uitzending gaat dus over humor, hoe kan t ook anders op 1 april. Met Chris Verlaan als gast. Een gesprek over zijn leven, zijn talent en zijn grappen. Grappen maken over autisme, is dat wel of niet gepast?

Tweede gast is Sibe Doosje. Hij is klinisch psycholoog bij Dr. Leo Kannerhuis en seniordocent aan de Universiteit van Utrecht. Hij onderzoekt de positieve psychologie, in het bijzonder humor. Hij is ook eigenaar van het Humorlab. Aan hem de vraag hoe hij aankijkt tegen de ‘humorlosigkeit’ van mensen met autisme.

Kijk de uitzending hier live (1 april 20.00)

AutismeTV wordt mogelijk gemaakt door Parnassia Groep en C.S. Oolgaardtstichting.