Vacatures

Kijk uitzending terug: Je kind opvoeden als je autisme hebt

Je bent vader of moeder en hebt autisme. Welke invloed heeft dat op je kind(eren)? Kijk deze uitzending van AutismeTV terug .

Autisme kan het je lastig maken in de opvoeding van je kinderen. Maar, wat voor de ene persoon lastig is, is voor de ander geen probleem. Tegen welke problemen kun je aanlopen? Zijn deze problemen anders dan bij ouders zonder autisme? En.. hebben ouders met autisme misschien ook juist specifieke talenten?

In deze uitzending het verhaal van een moeder met autisme met twee zoons waarvan er één ook autisme heeft. Zij vertelt over haar zware rol als opvoeder.

Te gast inde studio is Nanda Tak. Ze is psychiater in opleiding en hield een referaat over het onderwerp: ouders met autisme en de ouder-kindrelatie. Nanda heeft ouders over dit onderwerp geïnterviewd. Ook te gast is Margot Versteijne, gz-psycholoog en systeemtherapeut bij het dr. Leo Kannerhuis. In haar werk komt ze veel ouders met autisme tegen.

maandag 12 maart 20.00 u www.autismetv.nl

De online tv-zender AutismeTV deelt ervaringen en kennis van professionals, wetenschappers, ouders en mensen met autisme. Kijk op ons YouTube-kanaal voor uitzendingen over uiteenlopende onderwerpen die mensen met autisme en hun naasten bezighouden.