Vacatures

Kannerlezing 12 maart: autisme in de vroege kinderjaren

Hoe onderscheid je gedrag dat vanzelf overgaat van een risicovolle ontwikkeling? Kom op 12 maart naar de Kannerlezing met kinder –en jeugdpsychiater Janne Visser en hoogleraar Geesteswetenschappen Ingrid Robeyns over Autism spectrum disorders in early childhood, presentation, risk factors and trajectories.

dr. Janne Visser, kinderpsychiater Karakter Universitair Cluster Nijmegen en prof. dr. Ingrid Robeyns, Hoogleraar Geesteswetenschappen Universiteit Utrecht over:

'Autism spectrum disorders in early childhood: presentation, risk factors and trajectories'

Ongeveer 8 à 15 procent van de kinderen onder de 6 heeft een stoornis of een ernstig probleem, maar slechts een fractie daarvan komt in zorg, relatief veel minder dan oudere leeftijdsgroepen met dergelijke problemen of stoornissen. Kennelijk worden de problemen niet goed genoeg gezien. ‘Een gemiste kans, vindt kinder- en jeugdpsychiater Visser. Immers, de problemen stapelen zich in het latere leven op en worden daarmee complexer en moeilijker toegankelijk voor interventie. ‘Wie dingen vanaf het begin ziet groeien, krijgt er het beste zicht op, is dan ook het motto van haar promotie-onderzoek naar de psychopathologie bij kinderen van 0-6 jaar. Maar hoe onderscheid je nu gedrag dat vanzelf overgaat van een risicovolle ontwikkeling? In haar referaat zal Visser uitgebreid op deze vraag ingaan. Na afloop zal opponent Ingrid Robeyns reageren met een betoog en is er gelegenheid tot discussie met aanwezigen.

Kannerlezing: referaat én discussie met opponent

Voor professionals organiseert het dr. Leo Kannerhuis een aantal keer per jaar een Kannerlezing. Gepromoveerde sprekers houden een referaat over hun promotie-onderzoek dat een relatie heeft met autisme in de brede zin. Doel van de lezing is wetenschap met de praktijk te verbinden. Na het referaat volgt altijd een betoog en discussie met een tweede spreker uit de praktijk. We vragen hier accreditatie voor aan.

Programma:

16.30-17.00 Inschrijving en koffie
17.00-17.45 Eerste spreker
17.45-18.15 Buffet met diverse broodjes
18.15-19.00 Tweede spreker
19.00-19.30 Discussie
19.30-20.00 Afsluiting

Locatie:

Cultureel centrum Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor een lezing door een mail te sturen naar kannerlezing@leokannerhuis.nl. Vermeld daarbij uw naam, functie en organisatie. Deelname aan de lezingen is gratis.