Vacatures

Autisme en studeren

Student Sybren over zijn ervaringen met het MBO en de begeleiding vanuit KAIRO. Kijk de uitzending van AutismeTV terug.

Sybren vond het zeer spannend om naar het MBO te gaan. Hij moest de ‘veilige’ middelbare school achterlaten en inruilen voor een onbekende school met een ander leersysteem. Zou hij wel vrienden maken? Zou hij wel passen in het schoolsysteem? Gelukkig kreeg hij steun van een persoonlijk begeleider.

In deze uitzending is Sybren te gast samen met zijn begeleider Tamara Pere-Verhoef van het dr. Leo Kannerhuis. Zij geeft begeleiding vanuit KAIRO dat staat voor Kennisontwikkeling Autisme in Regulier Onderwijs. Kairo heeft inmiddels zo’n 50 studenten met autisme begeleid.

In dit programma vertellen Sybren en Tamara over hun ervaringen. Heeft hij vrienden gemaakt? Kan hij de opleiding aan? We zijn nu een half jaar verder en de begeleiding vanuit Kairo is voor de kerst beëindigd. Hoe vergaat het Sybren nu? Kan hij alleen verder?

De online tv-zender AutismeTV deelt ervaringen en kennis van professionals, wetenschappers, ouders en mensen met autisme. Kijk op ons YouTube-kanaal voor uitzendingen over uiteenlopende onderwerpen die mensen met autisme en hun naasten bezighouden.