Vacatures

KAIRO

Bezoekinformatie

(Post)adres: Stationsweg 49, 6861 EE Oosterbeek
Telefoon: 088 357 45 80
Fax: 088 358 45 33
E-mail: secretariaatkairo@leokannerhuis.nl

Heb je autisme en wil je graag starten met een ROC-opleiding bij ROC Rijn IJssel? Met KAIRO krijg je de juiste ondersteuning zodat je soepel je opleiding doorloopt, zelfstandiger wordt en uiteindelijk natuurlijk je diploma haalt.

Voor wie?

KAIRO is een onderwijsbehandelprogramma voor jongeren van 16 tot 24 jaar met autisme. Jongeren met autisme die eindexamen doen in voorgezet (speciaal) onderwijs en willen doorstromen naar het middelbaar beroepsonderwijs, kunnen bij KAIRO terecht. KAIRO is er ook voor jongeren met autisme die zijn uitgevallen in het middelbare beroepsonderwijs. Bijvoorbeeld omdat de opleiding niet goed past bij hun mogelijkheden. Of omdat de opleiding onvoldoende begeleiding biedt.

Hoe ziet de ondersteuning bij KAIRO er uit?

Bij het volgen van een opleiding heb je soms extra ondersteuning nodig. Wellicht begrijp je de lesstof, maar heb je moeite met het oplossen van problemen of plannen en organiseren. Met KAIRO leg je een stevige basis voorafgaand aan de middelbare beroepsopleiding. Je volgt diverse trainingen in een groep waarin je kunt werken aan vaardigheden die belangrijk zijn bij het volgen van een opleiding. Jouw hersenen werken gewoon net even iets anders.
Daarom oefen je tijdens je traject bij KAIRO met sociale- en studievaardigheden. Onder andere werk je aan je zelfbeeld, weerbaarheid en samenwerkingsvaardigheden. Naast het volgen van de training krijg je een persoonlijk begeleider waar je met al je vragen terecht kunt en je ondersteunt bij moeilijke momenten. Tijdens de begeleiding kan je ook online modules volgen. Verder geven we handvatten aan jouw docenten met als doel jou beter te kunnen begeleiden, dit in trainingsvorm en op individuele basis. Kortom, je leert allerlei vaardigheden thuis en op school waarmee je uiteindelijk later je kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Wat verwachten wij van jou?

Uitgangspunt is dat je voldoet aan de vooropleidingseisen van het ROC of aan kunt tonen dat je over een vergelijkbaar niveau beschikt. Daarnaast is het belangrijk dat je bereid bent om naar jezelf te kijken en vaardigheden wil leren. Ben je ook gemotiveerd om deel te nemen aan ons programma en tegelijkertijd een opleiding te volgen? Ondersteunen je ouders of andere belangrijke mensen in je omgeving je plannen?

Meer weten over KAIRO?

Bekijk hier een uitzending van AutismeTV waarin Sybren vertelt over zijn ervaringen met KAIRO.

Aanmelden?

Alleen erkende verwijzers kunnen bij ons aanmelden. Dit zijn de huisarts, de psychiater, de jeugdarts en de kinderarts. Daarnaast kunnen de sociale wijkteams en zorgloketten van de gemeenten naar ons verwijzen. Je kunt je niet zelf bij ons aanmelden. Wel moet jezelf het aanmeldformulier invullen en bij je verwijzer afgeven.

Meer informatie? Neem contact op met ons aanmeldbureau, tel. 088 357 45 80, of mail naar: aanmeldbureau@leokannerhuis.nl.

Wie werken er bij KAIRO?

Bij KAIRO werken een gz-psycholoog, maatschappelijk werker, gedragswetenschapper en sociotherapeuten.

Samenwerking

KAIRO is een samenwerkingsverband tussen het dr. Leo Kannerhuis en ROC Rijn IJssel in Arnhem. Daarnaast werkt Kairo samen met Kristallis-ROC in Nijmegen en de Isselborgh(-Graafschap) in Doetinchem. In principe zijn alle genoemde scholen voor KAIRO-deelnemers toelaatbaar. Per leerling bekijken we of de opleidingskeuze matcht met het persoonlijke profiel van kwaliteiten en beperkingen.