Vacatures

Logeerhuizen

Bezoekinformatie

Adres: Scherpenkampseweg 60, 6545 AL Nijmegen
Postadres: Postbus 62, 6865 ZH Doorwerth
Telefoon: 088 357 44 70
Fax: 088 358 45 29
E-mail: aanmeldbureau@leokannerhuis.nl

Voor wie?

Kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar met autisme én andere psychiatrische of gedragsproblemen kunnen bij onze logeerhuizen in Nijmegen terecht.

Waarvoor kunt u bij de logeerhuizen terecht?

Leven met een kind met autisme in een gezin is intensief en dynamisch. Als uw kind af en toe kan logeren, is dat prettig voor u als ouders en uw gezin, maar ook voor uw kind. Kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar met autisme én andere psychiatrische of gedragsproblemen kunnen bij onze logeerhuizen in Nijmegen terecht. Dat kan gemiddeld een weekend per maand en drie vakantieweken per jaar.

Het dr. Leo Kannerhuis heeft vier logeerhuizen op het terrein Neerbosch in Nijmegen. Een overzichtelijk terrein met geschikte voorzieningen voor jongeren met autisme.

Onze specialistische begeleiders zijn deskundig en goed getraind om kinderen met autisme te begeleiden. Uw kind krijgt intensieve, individuele en groepsbegeleiding, waarbij er veel aandacht is voor sociaal functioneren. Uiteraard stemmen we van te voren met u af wat voor uw kind werkt en wat zijn interesses zijn. Uw kind delen we in een vaste groep in met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Bij elke groep hoort een vast kernteam van sociotherapeuten. Uw kind krijgt een eigen slaapkamer en mag zijn eigen spullen meenemen. Uiteraard sluiten onze activiteiten aan bij wat kinderen, pubers en jongvolwassenen leuk vinden.

Meer weten of aanmelden?

Neem contact op met ons aanmeldbureau, tel. 088 357 45 80, of mail naar: aanmeldbureau@leokannerhuis.nl.
Bij uw gemeente kunt u een beschikking voor logeren aanvragen. Zij zijn op de hoogte van de te volgen route.

Voor logeren bij het dr. Leo Kannerhuis gelden de volgende aanmeldcriteria

  1. De logé is vier jaar of ouder en woont bij ouder(s) / verzorger(s);
  2. Er is sprake van een stoornis in het autistisch spectrum, vastgesteld middels de DSM-classificatie, door een (kinder- en jeugd-) psychiater en/of gz-psycholoog;
  3. Eén van de intelligentiefactoren is 85 of hoger; de verbale én performale intelligentie zijn 70 of hoger.
    NB. Als een logé een lagere intelligentie heeft, maar wel in staat is te logeren in een omgeving die niet specifiek is ingericht voor licht verstandelijk gehandicapten, dan kan de logé ook aangemeld worden.
  4. De logé is in staat te functioneren in een groep van zeven tot acht deelnemers en kan deelnemen aan het programma.