Vacatures

Behandeladvies en behandelplan

Wil jij aan de slag?

Na de intake bespreken we met jou en je ouders het behandeladvies. Daarin stellen we de doelen vast waaraan je gaat werken. Deze leggen we vast in een behandelplan. Belangrijk is dat jij en je ouders de stap willen maken om met ons samen te werken. Als jullie daartoe bereid zijn, proberen we binnen 6 weken met de behandeling te starten.

Ben je tussen de 12 en 16 jaar, dan beslissen je ouders nog mee over wat er gebeurt. Ben je ouder dan 16, dan mag je formeel helemaal zelf beslissen. Wij vinden het belangrijk dat je ouders ook meedenken.

Behandelen. Hoe dan?

Afhankelijk van je behandeladvies kom je één keer per twee weken of meerdere keren per week naar het dr. Leo Kannerhuis om te werken aan je problemen. Soms is het nodig dat wij je tijdelijk opnemen. Je krijgt dan een eigen kamer in een huis met andere jongeren. Je kamer mag je naar je eigen smaak inrichten.

De behandeling verloopt in fases en is afhankelijk van hoe erg je vastgelopen bent en welke problemen je hebt. Kom je bijvoorbeeld bijna niet meer je bed uit, dan proberen we je weer in beweging te krijgen zodat je weer een normaal dag- en nachtritme krijgt. In een latere fase kijken we samen hoe jezelf dingen kunt veranderen waardoor de kans op vastlopen kleiner wordt. Welke gedachten, gevoelens of sociale vaardigheden helpen jou daarbij? Je hebt dan gesprekken, alleen of met anderen en gaat (online) oefenen. Ook kijken we hoe het bij je thuis gaat. Hebben je ouders nog ondersteuning nodig? En soms krijg je medicijnen.

Hoe sta je ervoor? Tussentijdse gesprekken

Elke drie maanden nodigen we jou en je ouders of verzorgers uit om te bespreken hoe het met je gaat. Je kunt dan alles open bespreken. Samen met de psychiater en behandelaar bespreken we jouw doelen en het plan voor de komende drie maanden. Welke middelen heb je daarbij nodig? Je krijgt steeds een eigen behandelplan met concrete leerdoelen waarmee je gaat oefenen.

Behandelingen bij het dr. Leo Kannerhuis proberen we binnen 6 maanden af te ronden.