Vacatures

Logeren

Even op adem komen?

Leven met een kind met autisme in een gezin is intensief en dynamisch. Als uw kind af en toe kan logeren, is dat prettig voor u als ouders en uw gezin, maar ook voor uw kind. Kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar met autisme én andere psychiatrische of gedragsproblemen kunnen bij onze logeerhuizen in Nijmegen terecht. Dat kan gemiddeld een weekend per maand en drie vakantieweken per jaar.

Het dr. Leo Kannerhuis heeft vier logeerhuizen op het terrein Neerbosch in Nijmegen. Een overzichtelijk terrein met geschikte voorzieningen voor jongeren met autisme.

Specialisten in autisme

Onze specialistische begeleiders zijn deskundig en goed getraind om kinderen met autisme te begeleiden. Uw kind krijgt intensieve, individuele en groepsbegeleiding, waarbij er veel aandacht is voor sociaal functioneren. Uiteraard stemmen we van te voren goed met u af wat voor uw kind werkt en wat zijn interesses zijn. Uw kind delen we in een vaste groep in met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Bij elke groep hoort een vast kernteam van sociotherapeuten. Uw kind krijgt een eigen slaapkamer en mag zijn eigen spullen meenemen.

Knutselen of chillen: het kan allemaal

Uiteraard sluiten onze activiteiten aan bij wat kinderen, pubers en jongvolwassenen leuk vinden. Jonge kinderen spelen, knutselen, computeren of lezen. Pubers ondernemen samen iets, chillen of luisteren samen muziek. Sport en spel krijgen volop aandacht; kinderen mogen hutten bouwen. Ook kunnen we voorlezen bij het naar bed gaan.

Meer informatie? Neem contact op met ons aanmeldbureau, tel. 088 357 45 80, of mail naar: aanmeldbureau@leokannerhuis.nl.